EURUSD GÜNLÜK PİYASA YORUMU
05 AĞUSTOS 2019 08:32 1.1129
DESTEKLER 1.1104-1.1069-1.1026
DİRENÇLER 1.1161-1.1188-1.1226
Ticaret savaşına ilişkin gerilimlerin artması ve sonucunda Fed’in güvercin
beklentilerinin öne çıkmasıyla paritede
yukarı yönlü bir hareketlenme görüyoruz. Ne var ki Alman ekonomisinin de
ticaret savaşından olumsuz etkilenebileceği endişeleri nedeniyle yükseliş
hareketi sınırlı kalabilir. Alman tahvil piyasası ilk defa tamamen negatife
dönmek üzere.
EURUSD bu gelişmelerle haftaya 1.1103-1.1131 bandınd giriyor ve şu sıralarda 200 günlük hareketli ortalaması olan 1.1124 seviyesinin üzerine çıkarak dikkat çekiyor.
Haftaya iyi bir yükselişle giriyoruz ama bunun ne kadar süreceği konusunda kuşkular var. Muhtemelen bu kazançlar çok uzun ömürlü olmayacaktır zira ABD-Çin ticaret savaşı kaynaklı gerilimler Alman tahvil getiri eğrisini de negatif alan sürüklüyor.
Fed geçen hafta 25 baz puanlık bir faiz indirimine gitmişti ama yeni gevşeme politikalarına dair işaretler vermekten kaçınmıştı. Şimdi Fed’in yıl sonuna kadar 50 ila 75 baz puan arasında ilave faiz indirimlerine gidebileceği beklentilerinin yeniden gündeme gelmesiyle paritede yükseliş yönlü hareketlenme görüyoruz.
Bugün Alman ve Euro bölgesi hizmetler PMI rakamlarının Temmuz ayı için son değerleri açıklanacak. Ancak bu veriler Çin Yuanında yaşanan değer kaybı sonucunda oluşan riskten kaçınma hareketinin ve Alman tahvil piyasasında yaşanan gelişmelerin etkisinde kalabilir. ABD tarafında ise Temmuz ayı ISM imalat dışı endeksi takip edilebilir.
Parite Perşembe günü yükseliş yönlü kımıldamaya başladıktan sonra Cuma günü bu yukarı yönlü hareketi teyit eder nitelikte kapanış yaşadı. Ancak henüz düşüş yönlü trendin kaybolduğunu ve güçlü bir yükseliş trendinin başladığını söylemek zor görünüyor. Ancak 31 Temmuz zirvesi olan 1.1161 üzerinde bir kapanış halinde yükseliş trendinin biraz daha güçlenebileceği söylenebilir.